De Maaltijdservice gaat 2 keer per jaar voor een besloten groep ouderen een verwendag organiseren.

De eerste verwendag was in de Torrekoel in Kronenberg.

Op deze dag kregen een 30 tal ouderen onder het genot van een kop koffie een presentatie over De Maaltijdservice, na deze uitgebreide uitleg over wat De Maaltijdservice zou kunnen betekenen was er een leuke muzikale bingo waarbij zeer fanatiek en geconcentreerd op de live gezongen liedjes werd gereageerd.

Hierna kregen de gasten de mogelijkheid om in een uitgebreide proeverij te genieten van diverse lekkere gerechten.

Dorpsdagvoorziening De Kompeniej

Een dorpsdagvoorziening is een nieuwe activiteit voor inwoners uit Kronenberg en Evertsoord die behoefte hebben aan een kleinschalige ontmoetingsmogelijkheid en een plek waar zij samen met andere inwoners activiteiten kunnen doen. Het betreft een nieuwe voorziening zodat mensen langer zelfstandig in de dorpen kunnen blijven wonen.

Deelname is voor iedereen mogelijk en het wordt een laagdrempelige en voor iedereen in principe toegankelijke voorziening. Een dagprogramma voor de dorpsdagvoorziening kan bijvoorbeeld starten met activiteiten zoals geheugentraining, een uitstapje of iets creatiefs, waarna een gezamenlijke lunch wordt gegeten. Na een uurtje rusttijd om bijvoorbeeld de krant of een boek te lezen, kan ’s middags een tweede activiteit plaatsvinden.

De dorpsdagvoorziening biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in een vertrouwde en gezellige omgeving, in een ontspannen sfeer. De dorpsdagvoorziening wordt georganiseerd door vrijwilligers en indien nodig ondersteund door beroepskrachten en zal door middel van een eigen bijdrage gefinancierd worden. In de realisatie van de dorpsdagvoorziening spelen vrijwilligers een grote rol. Zo zijn er bijvoorbeeld vrijwilligers nodig die activiteiten mee willen begeleiden of die maaltijden willen bereiden.