Kan ik weer meedoen als ik ben gestopt?

Natuurlijk kunt u altijd weer gebruik maken van onze maaltijden als u gestopt bent. Belt u ons voor het maken van concrete afspraken voor het opnieuw starten van de bezorging.

Kan ik ook tijdelijk gebruik maken van de maaltijden van De Maaltijdservice?

Natuurlijk is dit mogelijk bij onze koelvers- en vriesversmaaltijden. Bij de dagelijks bezorgde warme maaltijden vragen wij u om minimaal twee weken deel te nemen.

Krijg ik korting op de maaltijden?

In diverse gemeenten is er een mogelijkheid om korting te krijgen. De regels die hiervoor gelden zijn verschillend per gemeente. Daarom adviseren wij informatie omtrent kortingsregelingen op te vragen bij het WMO loket van uw gemeente.

Wanneer worden de maaltijden bezorgd?

Het bezorgmoment is afhankelijk van uw postcode. Wilt u weten wanneer bij u de maaltijden bezorgd worden, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Als het u beter uitkomt om de maaltijden zelf op te halen bij De Maaltijdservice, of op een van de afhaalpunten,  dan is dit natuurlijk ook mogelijk!

Kan ik zomaar wisselen in het aantal maaltijden die ik nodig heb?

Als u gebruik maakt van onze koelversmaaltijden dan kunt u altijd wisselen in aantal. U geeft zelf aan hoeveel maaltijden u wilt bestellen, houd er rekening mee dat de minimale bestelhoeveelheid 2 maaltijden is.
Bij vriesversmaaltijden dient u per keer minimaal 4 maaltijden te bestellen.

Wat als ik niet thuis ben op de dag van bezorgen?

U heeft dan twee mogelijkheden:

  1. Bezorgen op een ander adres: u kunt aangeven dat de maaltijden op een ander adres bezorgd kunnen worden.
  2. Bezorgen in een koelbox: U kunt een koelbox met minimaal 4 diepgevroren elementen buiten zetten. De Maaltijdservice zorgt ervoor dat de maaltijden in de koelbox worden gezet. Komt u thuis dan kunt u de maaltijden in de koelkast zetten.
    Maaltijden worden nooit zomaar bij u buiten neergezet op het moment dat u niet aanwezig bent. Een temperatuur hoger dan 5 graden Celsius is al schadelijk voor de kwaliteit van de maaltijden.

Ik heb geen magnetron?

U heeft de mogelijkheid om 3 maanden gratis een magnetron in bruikleen te krijgen. Na deze tijd neemt De Maaltijdservice contact met u op. U kunt dan aangeven of u de magnetron al dan niet wil kopen.

Kan ik ook maaltijden ontvangen als ik jonger ben dan 65?

Natuurlijk, u kunt onze maaltijden ook ontvangen als u jonger bent dan 65.

Zijn er criteria waaraan ik moet voldoen om maaltijden te ontvangen?

Nee er zijn geen criteria en u kunt zich op elk moment aanmelden.

Ik wil graag warme maaltijden, maar ik wil ze niet iedere dag,  kan dat?

Dat is mogelijk. Als u begint kunt u aangeven op welke dagen u de maaltijden wilt ontvangen. Het is niet in iedere gemeente mogelijk om op zondag maaltijden te ontvangen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden in uw woonplaats.

Kan ik ook een halve portie bestellen?

Dit is alleen mogelijk bij de dagelijks bezorgde warme maaltijden.

Voor onze koelversmaaltijden geldt dat u geen halve porties kunt bestellen. Wat u wel kunt doen is de portie in tweeën verdelen. U schept de helft op een magnetronbord. Het restant van de maaltijd bewaart u in de koelkast en kunt u de volgende dag bereiden en eten. Bewaar nooit eten dat reeds verwarmd is geweest!

Ook bij onze diepvriesmaaltijden is het niet mogelijk om halve porties te bestellen. Ook kunt u deze maaltijd niet in tweeën verdelen en apart verwarmen.

Ik wil graag warme maaltijden, maar ik wil geen soep. Is dit mogelijk?

U kunt aangeven dat u geen soep wilt. Helaas blijft de prijs gelijk aan de prijs die u betaalt voor een maaltijd met soep.

Hoeveel moet ik betalen voor het bezorgen van de maaltijden?

Helemaal niets, de bezorging van onze maaltijden is gratis.

Hoe kan ik een koelvers maaltijd opwarmen?

De bereidingswijze staat beschreven op de verpakking van iedere maaltijd. Voor de meeste koelversmaaltijden geldt het volgende bereidingsadvies:

Met behulp van een magnetron:
Prik met behulp van een vork een aantal gaatjes in de afdekfolie
Plaats de maaltijd in de verpakking in de magnetron
Stel de magnetron in op 550 – 600 watt
Verwarm de maaltijd circa 8 minuten (voor soep geldt 3 minuten)
Open na verwarming de verpakking door de folie er af te trekken
Met behulp van een heteluchtoven:
De heteluchtoven voorverwarmen tot 110°C
op 100°C verwarmen gedurende ca 45 minuten

LET OP: schakel de heteluchtoven terug op 100°C zoals aangegeven in het schema. Verwarmtijden zijn algemene richtlijnen, de exacte tijden verschillen per merk en type heteluchtoven. De oven niet heter voorverwarmen, geen grill gebruiken en geen gaatjes prikken in de folie.

Hoe kan ik een koelvers soep opwarmen?

Houd er rekening mee dat de verpakking die bij het verwarmen van de soep erg heet kan worden. Ga daarom als volgt te werk voor de bereiding van soep:

Haal voorafgaand aan de opwarming, de folie van het bekertje soep
Giet de soep over in een soepkom
Stel de magnetron in op 550 – 600 watt
Verwarm de soep circa 3 minuten

Hoe moet ik de koelvers maaltijden bewaren?

Wij adviseren de maaltijden bij 2 tot 5 graden Celsius te bewaren. Al onze producten moeten in de koelkast bewaard worden onder een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius.

Hoe lang kunnen de koelvers maaltijden bewaard worden?

Wij adviseren om de maaltijden tot maximaal 7 dagen na aflevering te consumeren, ondanks de houdbaarheid van minimaal 12 dagen. De maaltijden dienen bewaard te worden onder een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius. Daarnaast kunt u onze maaltijden na ontvangst invriezen. Ze zijn dan 2 maanden houdbaar.